Kraften i mørket. Menneskelige rovdyr og overgreb.

2. september, 16. september, 30. september, 21. oktober, 4. november og 18. november 2024 kl. 18-21.00

Onlinegruppe.

6 aftner med fokus på senfølgerne af overgreb og hvordan man alligevel kan væve nyt liv i sit liv.

Kvindegruppe

Gruppen er for dig, som har været udsat for seksuelle overgreb som barn eller helt ung og som har arbejdet med det terapeutisk og nu ønsker at få en ekstra vinkel på emnet.

Det handler ikke om at genfortælle overgrebene, men om at udforske konsekvenserne for dit liv, din livskraft og den måde du lever på NU.

Måske har du brugt år af dit liv på at komme overens med det du har med dig fra din opvækst. Du har gennemarbejdet det terapeutisk, og står nu et sted i dit liv, hvor du tænker: “Og hvad så nu?”. Den frihed du håbede på fulgte med at forholde dig til din opvækst, føles ofte som tomhed eller meningsløshed. Selv om du på mange måder har erkendt, at det er det du har med dig, føler du dig stadig ikke i kontakt med din Kraft og i stand til at skabe meningsfuldt liv i dit liv.

Du er den, du er, i kraft af det Liv, der ligger bag dig.

Tro på dig.

 

Konsekvenserne af overgreb, kan være som en slyngplante, der snor sig ind i mange aspekter af vores liv. I årtier efter overgrebet er sket, vil det stadig påvirke dagligdagen, livskvaliteten og vores måde at være til stede i livet på. Som oftest taler vi om seksualitet, men senfølgerne kan ligge mange steder i livet.

De rækker langt ud over det seksuelle rum: skyld, skam, mistillid til sig selv og andre mennesker. Evnen og modet til nærhed med andre mennesker påvirkes ofte, og en mistillid til egne sanser og grænser rodfæster sig måske. En tvivl på: ”hvad signalerede jeg selv??” og ”var det min egen skyld”? snor sig ind i livet som en grundklang.

Overgreb kan røre ved vores selvfølelse, seksualitet eksistensberettigelse. Forholder til egen krop, troen på at kunne indgå i relationer til andre og retten/evnen til at sætte grænser.

Jeg er ikke psykolog eller psykoterapeut, men taler ud fra min vinkel som Seer og Vølve – og har egne erfaringer at trække på. Jeg er i høj grad optaget af, hvad overgreb betyder for forholdet til vores krop, livet og den kvindelige kraft.

Vi vil arbejde konkret med hvad du selv kan gøre for at tage dig af senfølgerne, og igen give næring til livslysten og væve nyt liv i dit liv.

Jeg tilstræber at skabe et trygt og helligt rum, hvor vi sammen kommer til stede med de konsekvenser, der følger med overgreb, og sammen udforske hvordan vi hver især alligevel kan insistere på at væve nyt liv.

Når vi tør arbejde med  senfølgerne af overgreb i en gruppe, sker der noget magisk. Vi støtter og spejler os i
hinanden, viser vores styrke og sårbarhed. Fællesskabet gør processen stærkere og skaber mulighed for at
komme i dybden med den kvindelige urkraft.

Temaer:

 • At være sin egen tilregnelige voksne
 • Struktur
 • Forholdet til kroppen
 • Selvhad
 • Egenkærlighed
 • Meningsfuldhed og meningsløshed
 • Ensomhed
 • At stole på sine sanser
 • Oma

Redskaber: 

Jeg vil bruge den erfaring og indsigt, jeg har som Vølve og Seer ind i den urkvindelige og utæmmede kraft og hvordan man stadig kan væve nyt liv i sit liv, selv om man har en destruktiv opvækst med sig.

Vi vil bruge indre, guidede oplevelser, dialog og fortællinger fra det urkvindelige felt og hver gang væve en forbindelse til hvordan netop DU kan omsætte det til brugsværdi i dit liv. 

Forudsætninger:

Du får:

 • 6 online mødegange a 3 timer sammen med en lille gruppe af andre kvinder og Tanja, der selv har erfaringer med overgreb
 • 1 klippekort med 6*15 mins telefonkonsultation med Tanja, som kan bruges mellem mødegangene
 • Inden opstarten får du tilsendt en notesbog, som du kan bruge til at lave din egen  vejviser til at væve nyt liv. Vi arbejder undervejs med hvordan du helt praktisk kan gøre det.

Praktisk:

Hver mødegang vil der være et tema og selvfølgelig mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Vi mødes via  zoom i en lille, lukket og fortrolig gruppe. Du skal være villig til at have dit kamera tændt, for at skabe tryghed og for at alle kan se hinanden. Møderne bliver ikke optaget. Der er kun 6 pladser for at skabe rum og tryghed.

Det er en inderlig rejse for alle i gruppen, derfor er det vigtigt, at vi har en fornemmelse for hinanden og forventningerne er afstemt.

Derfor bedes du ved tilmelding  skrive lidt om dig selv og hvad du tænker gruppen kan betyde for dig.

Betaling: Depositum kr. 1.800 inkl. moms (ikke refunderbart*), som betales ved tilmelding med bankoverførsel/mobilepay. Restbeløbet forfalder 2  uger før afholdelse – senest 19.08.24.

OBS! Du kan evt få betalingen delt i 2 rater – skriv til mig og hør om mulighederne.

Melder du afbud en eller flere af mødegangene, kan de ikke erstattes af andet eller byttes til andre workshops.

Tilmeldingen er bindende og betalingen refunderes ikke, når kurset er i gang – heller ikke i tilfælde af, at du ikke ønsker at gennemføre hele forløbet og dermed stopper undervejs.

Der er 6 pladser i gruppen og forløbet gennemføres ved min. 4 tilmeldinger. Se også forretningsbetingelserne her.

Tilmelding på tanja@tanjaeskesen.dk – du modtager en mail med link til zoomgruppe og betaling.

DET SIGER TIDLIGERE KURSISTER…

“Først var jeg lidt skeptisk i forhold til at det skulle foregå online, men jeg blev overrasket over hvor hurtigt gruppen blev tryg at være i og hvor dybt vi kunne tale sammen om både senfølgerne af seksuelle overgreb og om at skabe nyt liv”.
 
“At deltage i gruppen har givet mig troen på mig selv tilbage”
“Tanjas måde at køre gruppen på og dele af sine egne erfaringer, gjorde gruppen tryg og ensomheden mindre”.
 
“At få kontakt til sjælebålet sammen med de andre kvinder gjorde ensomheden mindre og genkendeligheden større, og betød at jeg fik troen på og kontakt til et uberørt sted i mig – midt i alt det ødelagte”.

‘Tak for det billedetæppe du vævede over mit liv, som fik alting til at falde på plads i mig! Tankevækkende og en fin oplevelse. Jeg er taknemmelig.

“Vis, autentisk og forbundet som få. Kilde/hjælp til store indsigter for mig. Kæmpe inspiration på grund af den åbenbare forbundethed. En sjæl med sjældne udlevede kræfter, nænsomhed og tålmodighed. En klangbund som gir genlyd helt ind hvor forandring blir muligt. Tak “

 

‘Den genkendelse og det klarsyn Tanja møder mig med, når jeg ikke kan rumme min indre tilstand, er afgørende for, at jeg kommer videre og over tid kommer mere og mere i kontakt med min egen indre kraft og samtidig bliver i stand til at genkende og rumme min sårbarhed, så jeg ikke bliver ved med at gentage mine gamle tanker – og handlemønstre. Tak for det Tanja”  – Lis

 

”Hej Tanja. Tak for i går. Det var på flere måder en stor oplevelse. Jeg har svært ved at begribe storheden i budskaberne – og samtidig giver det dyb mening på en måde, som jeg ikke kan beskrive med ord. Tak” – Anja

Læs også

NYHEDSBREV