Om Tanja

“Venlig, men aldrig tam.”
– Tanja Eskesen

Jeg er Tanja

Min evne til at se og sanse andre virkeligheder er medfødte, men det har krævet mange års træning og livserfaring at blive præcis og udvikle brugbare redskaber.

Når du vælger at arbejde med mig, får du det, din sjæl længes efter. Ikke bare som svar på de spørgsmål, som dit menneskelige felt tumler med, men også det, der ligger bag.

Ofte inddrager jeg kroppen i mit arbejde for at rodfæste og skabe helhed i forandringsprocesserne og for at forløse kroppens hukommelse.

Jeg er direkte og ærlig i mit arbejde og har indimellem stærke meninger og usædvanlige forslag til, hvordan du kommer videre og får realiseret det liv, du ønsker.

Jeg bor i midt Svendborg, hvor alle konsultationer og forløb også foregår.

Min baggrund

Jeg er uddannet fysioterapeut og før det civiløkonom. Jeg har skiftet spor mange gange og fulgt min sjæls kald, selv om jeg ikke altid har vidst, at det var dét, jeg gjorde, men først har kunnet se det i bakspejlet.

Det har ført mig ad snoede stier og gennem mange forskellige jobs, fordi jeg troede, at svarene lå i, hvad jeg gjorde, og hvilken beskæftigelse jeg havde. Jeg har blandt andet arbejdet i forsikrings- og ejendomsmæglerbranchen, været stuepige, fysioterapeut, undervist i nærkamp og yoga, arbejdet med udviklingshæmmede voksne, undervist på Social- og Sundhedsskolen og været handicaphjælper.

Kroppens formåen har interesseret mig i mange år. Som barn startede jeg intuitivt med at lave yoga. Det blev den base jeg byggede videre på, hele tiden i en længsel efter at afdække hvad vores krop kan, når vi arbejder vedholdende og samtidig nænsomt med den. Jeg har fulgt krigerens spor, lært nærkamp, opnået det sorte bælte i karate og trænet Krav Maga. Jeg har undervist i selvforsvar og nærkamp både i DK og rundt om i verden. Det lyder som modsatrettede veje, men er i virkeligheden variationer over det samme spor: kroppens formåen og iboende visdom.

Sideløbende er jeg blevet oplært som Vølve af en lang linje af kvinder og mænd, der har været dedikeret til den indre virkelighed og urkraft. Det har været mennesker, som har kunnet se og sanse andre virkeligheder og kender til shamanens, seerens, fortællerens og vølvens veje og verdener.

Det er en oplæring, som har strakt sig over mange år, og som nok aldrig slutter, idet den er cirkulær og væver sig ind i livet. Det er en visdom, som findes i naturen, i månens faser og årstidernes cyklus.

Den er forbundet til et indre univers. Den indadvendte, lyttende, modtagende side, forbundet med sjælens og langsomhedens sprog.

I den visdom ligger spiritualiteten som en ’ind i kroppen oplevelse’, hvor vi møder os selv og skabelsen med ubetinget venskab og kærlighed. Fra det felt væver vi igen og igen forbindelsen til Skabelsen og hengiver os til oplevelsen af, at alt liv er forbundet og lader handlinger springe fra den indsigt og virkelighed. (Det kan du også læse mere om i mine bøger: Kællingens Bog , Krigerens Bog – at leve et liv i kærlighed og ‘Bag den røde dør – at blive sin kraft’  og ‘Min Mors datter’.)

Når jeg arbejder med mennesker, fortæller jeg også om den anden virkelighed, den indre virkelighed. Den virkelighed, som livet udspringer fra og formes fra. Skal knuderne i dit liv løses og vikles ud, må du ind imellem tage fat i din indre virkelighed for at finde svarene.

Mange oplever, efter at have arbejdet med mig, en lettelse, en åbning, en justering, fordi de bliver forbundet med deres inderste og kan lade deres liv opstå indefra.

Bøger:

I december 2017 debuterede jeg som forfatter med ‘Kællingens Bog‘, der handler om den kvindelige urkraft og forbundetheden til naturen. Jeg skriver dagligt, det er en del af min måde at være til stede i verden på og en måde vedholdende at holde rummet rummet for mig selv, så jeg kan høre min sjæls hvisken.

I oktober 2018 udkom ‘Krigerens Bog- at leve et liv i kærlighed’. Den handler om, at selv de dybeste sår kan læges. Selv den mest omsorgssvigtede og traumatiske barndom kan blive grundlaget for et liv i kærlighed. Ikke på trods af det du har oplevet, men i kraft af. Selv når alt håb synes ude og du føler dig forvist til et liv uden kærlighed, er kærlighed stadig mulig. Bogen beskriver krigerens grundmønster – et mønster som bor i os alle og som vi kan drage gavn af – også iforbindelse med at stå oprejst og seende i livet og at turde elske. Krigerens vej er at leve et liv i kærlighed, synlighed og uden at gå i kamp med virkeligheden.

“Bag den røde dør – at blive sin kraft”  (2019) er en bog, som giver en anden vinkel på overgangsalderen og de kræfter den giver adgang til. Overgangsalderen er ikke en fejl, den er ikke en svaghed, der skal korrigeres. Den er derimod dét felt, hvor en kvinde får den fulde adgang til sit indre visdomslag, sin indre kælling, og en mand får adgang til sin indre magiker.

I januar 2020 udkom ‘Min mors datter’. Det er en fortælling om arven i den kvindelige slægt. Oftest beskæftiger vi os med den gode og kærlige mor. Jeg skriver mest om skyggemoderen og de spor hun sætter i sine døtre. Det grundsår en mor kan tilføje sin datter, er det dybeste sted et menneske kan såres. Er det særligt dybt, vil såret holde datteren fanget og blive de tremmer hun oplever verden igennem. De fleste sår er nedarvede – de tilføjes ikke altid ud af ondskab og et ønske om at skade, men opstår fordi moderen selv er fortæret af sit sår og langer ud i blind smerte efter sin datter – dermed såres datteren og såret gives videre i slægten. Du kan læse mere her.

I december 2020 udkom min seneste bog, der handler om at skabe et ubetinget venskab med sin krop. Den hedder ‘Kroppens Bog’ – du kan se mere her

Alle bøger kan lånes på bibliotekerne, købes gennem boghandlerne og er indtalt som lydbøger af mig.

___________________ 

I øjeblikket skriver jeg på en bog om lyst, livskraft og seksualitet. Den hedder “Lyst” og udkommer engang sidst på året, når bogen og jeg er klar.

Podcast

Interview fra serien ‘Hvem banker på’ – optaget foråret 2016 med
Jørn Kildall.

Jeg fortæller om at være Vølve, om Kællingens Kraft og
en del del om min  vej.


Interview om min vinkel på overgangsalderen fra serien. ‘Lyden af et bedre liv’ – optaget sommeren 2019 med Mannah Guldager.

Jeg fortæller om min bog ‘Bag den røde dør’ og om den kraft jeg oplever overgangsalderen giver adgang til.


Podcast om arven i de kvindelige slægter. Om destruktive mødre og den kraft det kan rejse i en datter. Podcasten ligger i to dele og er en del af “Lyden af et bedre liv”, optaget marts 2020 med Mannah Guldager.

Fortsæt din rejse her…

Læs min blog

Læs min blog

Klik her

Arbejd med mig

Arbejd med mig

Klik her

Kurser & grupper

Kurser & grupper

Klik her

Få mit nyhedsbrev

Få mit nyhedsbrev

Klik her

DET SIGER ANDRE OM TANJAS KONSULTATIONER…

“Efter jeg har været på “Din Mors Datter” og Kraft workshops, til et par åben aftner, haft gode snakke med Tanja og nu følger Indre Styrke kan jeg bare SÅ meget mærke, at lige præcis dét, Tanja gør anderledes, og som i den grad hjælper mig på min vej er, at hun (blidt, kærligt, med glimt i øjet, stor visdom og indsigt og ikke mindst med villighed, afgrænsning og evne til at SE mig) skubber, gelejder og lister mig hjem til mig selv igen og igen.
Hjem til, at det er MIG, der skal se, høre, mærke, fornemme hvem JEG er, hvad JEG kan, vil, har brug for, og hvordan JEG kan sørge for at give mig det.
Det er på én gang en vidunderlig frisættende rejse med bump, sving, kurver, fuld fart og meget andet på vejen – samtidig kan det være skræmmende; ” Så red mig dog, nogen!”. Men så er der altid lige et lille eller stort puf hjem til mig selv igen at hente hos dig, Tanja. Jeg er dybt taknemlig; af hjertet tak <3.”

“Vis, autentisk og forbundet som få. Kilde/hjælp til store indsigter for mig. Kæmpe inspiration på grund af den åbenbare forbundethed. En sjæl med sjældne udlevede kræfter, nænsomhed og tålmodighed. En klangbund som gir genlyd helt ind hvor forandring blir muligt. Tak “

‘Den genkendelse og det klarsyn Tanja møder mig med, når jeg ikke kan rumme min indre tilstand, er afgørende for, at jeg kommer videre og over tid kommer mere og mere i kontakt med min egen indre kraft og samtidig bliver i stand til at genkende og rumme min sårbarhed, så jeg ikke bliver ved med at gentage mine gamle tanker – og handlemønstre. Tak for det Tanja”  – Lis

”Hej Tanja. Tak for i går. Det var på flere måder en stor oplevelse. Jeg har svært ved at begribe storheden i budskaberne – og samtidig giver det dyb mening på en måde, som jeg ikke kan beskrive med ord. Tak” – Anja

‘Tak for det billedetæppe du vævede over mit liv, som fik alting til at falde på plads i mig! Tankevækkende og en fin oplevelse. Jeg er taknemmelig.”

Læs også