I kroppen finder du vejen hjem.

Ofte møder jeg mennesker, som har et besværligt forhold til kroppen. Det kan være kroppen føles fremmed, stiv, umedgørlig eller måske er det bare svært at få en ordentlig oplevelse af at være tilstede i kroppen. Der kan være uforklarlige fysiske symptomer, smerter eller utilpashed, som lægelige undersøgelser ikke har givet svar på. Måske kommer det med tiden til at opleves som at være i kamp med sin krop, som om kroppen er en modstander der skal overvindes.

Når jeg arbejder med kroppe, uanset om det er på træningsholdet ‘Indre Styrke‘, på workshoppen ‘Rygsøjlens Visdom‘ eller i 1:1 konsultationer sker det fra et standpunkt af ubetinget venskab. Jeg bruger al den viden jeg har med mig som fysioterapeut og kobler den med min træning som vølve. Det betyder ofte at spændinger frigives og de steder, hvor du står i vejen for  dig selv, blødgøres. Ikke som mentale ønsker, men som en proces, der foregår i kroppens lag. Både i muskulatur, lymfesystem, nerver og hele det energisystem, der gennemstrømmer kroppen.

Inddrager du kroppen, kan du læne dig ind i spiritualiteten. Du kan invitere til at blive hel og forbundet med Skabelsen. Dermed forandres livet indefra og ud. Sådan tillader du kroppen at blive modtagelig og hengiven over for det, der er større end din daglige, begrænsede oplevelse. Ikke alene for at få forbindelse til urkraften i dig, men at tillade den at flyde gennem kroppen og give vitalitet. Du kan tillade kroppen at åbne sig, blive bevægelig, modtagelig og sanselig for Livets strøm.

Det er en opdagelsesrejse, der strækker sig gennem hele Livet, fordi Livet og kroppen er forbundne. Tillader du urkraften at løbe friere, giver du næring til kroppen og til hele eksistensen indefra.

Det er ikke et spørgsmål om at skabe et bestemt regime for kroppen, men at erkende, at du ved at løsne og lirke med de tillærte spændinger og kropslige mønstre kan vokse dig fri. Dybt forbundet med kroppen, kan du slippe dét, der begrænser den naturlige gennemstrømning af Livsenergien og komme til stede med din  kraft.

Du kan læne dig kærligt ind i kroppen og have villigheden til at møde kroppen og alle de følelser, overbevisninger og skygger, den indeholder med ubetinget venskab. Det kræver en villighed til at anerkende kroppens iboende visdom og tillade den at blomstre. Når du arbejder med kroppen i stedet for at stritte imod og skabe adskillelse i dig selv og verden, tillader du visdommen at udfoldes indefra.

Hvis du kommer fuldt til stede i din krop, kan du bedre høre din Sjæls hvisken. I kroppen finder du vejen hjem.

OBS! Har du symptomer, som gør dig utryg, eller du bare ikke forstår, skal du selvfølgelig kontakte din læge. At arbejde med kroppen på min måde udelukker ikke, at der kan være fysiske symptomer, du skal behandle og forholde dig til via din læge. At gå til lægen er også en måde at drage omsorg for dig selv på og tage dig selv alvorligt.

 

 

Læs også

NYHEDSBREV