Forår og sortmåne

19.4.23

Det er forår. Kraften både i os og naturen søger mod overfladen – mod udfoldelse.

Årstiderne er en livline til Skabelsen, fordi de forbinder os med det cykliske Liv. En dyb viden om, at Livet er cyklisk. At én fase afløser den næste. Liv, Død, Genfødsel. Årstidernes skiften, Månens faser, dag og nat, ebbe og flod.

Kællingens energi snor sig som en rød tråd gennem alle årstider. Hver årstid, hver Månefase og hver fase i den kvindelige cyklus bærer en nuance og en klang i Kællingens indre symfoni.

Nogle lag, nogle toner er lettere at fange end andre. Det afhænger af, hvem du er som menneske, hvad du står for, og hvordan du er skruet sammen. Ingen faser eller årstider i Kællingens univers kan stå alene, alle er de forskelligartede tråde i den vævning, der sammen skaber hendes indre rige.

Foråret kalder på din utæmmede Kraft. Det felt i dig, som kan kaldes ’floden under floden’, ’rummet bagved rummet’. Den del af dig, som alt Liv udspringer og næres fra. Den er forbundet med Skabelsen og din Sjæls længsel.

Som en flod løber den dybt, dybt i dig. I vinterens mørke løber den endnu dybere – næsten underjordisk og næppe hørligt, mens den samler Kraft.

Forårets energi kalder den mod overfladen – mod dagslyset, hvor den igen kan hjælpe dig til at befrugte den indre muld og skabe Liv.

Vi er på vej mod voldermisse. Der er fuld knald på energien og det føles måske i det indre, som om alt er muligt, når bare forårs solen skinner og fuglene kvidrer. Men forårets energi er drømmende, sværmerisk. For at være livgivende, må den stadig være rodfæstet i mørket, i dybet, sådan at vinterens livgivende indsigter bæres med ind i foråret og ikke lades tilbage. Den gave giver sortmånen os.

Sortmåne

Månen er atter aftagende.

Når Månen er aftagende, når dens segl bliver tyndere nat for nat, for, for en stund, at forsvinde, er det sortmåne. Lyset trækker sig tilbage, og mørket fylder mere. Månens lys set fra jorden er mindst. Det kan virke, som om Månen er fraværende – det er sortmåne.

Månens gang over himlen er cyklisk. Den tiltager, vokser sig frem af mørket, bliver fuld, for igen at aftage og blive mørk. Tør vi være med alle Månens faser – både når dens lys skinner over verden, og når den er mørk, tillader vi vores indre livstræ at vokse. Månens faser minder os om det cykliske Liv – om forbindelsen til det urkvindelige, om forbindelsen til den dybeste del af kællingens kraft.

Når Månen er ’sort’ og ikke synlig fra jorden, er den magiske Kraft stærk. Langsomheden er fremherskende, og den utæmmede Kraft er stor. Den utæmmede Kraft puffer til os, opfordrer os til at turde se og forholde os til virkeligheden. Når vi tør gå ind i mørket, under jorden og forbinde os med rodnettet, tager vi vores urkraft i ed. Derfor er sortmånen særlig vigtig for din indre kælling.

Sortmånen er den utæmmede, kvindelige krafts tid. Sortmånen er Kællingens, Heksens og Vølvens enemærker. Den kvindelige magi og kraft er stærk. Utæmmet bølger den i dybet af os og hvisker om at vokse sig fri. Sortmånen minder os om at gå til Kilden i os selv og forbinde os med blodet, mørket, Heksen og Gudinden.

Sortmånen minder os om tilbagetrækning og refleksion. Den kalder på langsomhed, på at sætte hastigheden ned og holde pauser. Kraften bliver stærk, samler sig i mørket, inviterer os dybere i os selv, for med nymånens voksende energi igen at manifestere sig i verden.

Sortmånen åbner porten til det urkvindelige og påkalder kraften fra dybet. Sortmånen bærer samme energi som vinteren, blodet og mørket. Den urkvindelige kraft, som er nedarvet gennem æten. Den Kraft, som kvinder i æoner af år har trukket på, for at overleve og skabe Liv omkring sig. Den kraft, som kvinder har trukket på, for mod alle ods at skabe magi og videregive den visdom, der utæmmet flyder i det urkvindelige.

Det er ikke et spørgsmål om ENTEN at lade sig forføre af forårets sværmeriske energi ELLER kun bekende sig til det dybe kraftkald fra vinteren og sortmånen – men i stedet at prøve at favne dem begge. Det er tid til at lade vinterens dybe indsigter,  få fornyet livskraft til af forårets energi, og når timingen er rigtig, blive omsat til handling.

Din indre Kælling ved, hvornår det er tid. Alt, du skal gøre, er at lytte til hendes hvisken.

Venlig, men aldrig tam

(Du kan læse mere om både sortmånen og forårets kraft i “Kællingens Bog”. Længes du efter at gå endnu dybere, er “Med Årshjulet gennem Kællingens Rige” måske noget for dig.

 

 

Læs også

NYHEDSBREV