Sortmånen er kællingens tid

Månen er igen i aftagende.
Det betyder, at månens lys set fra jorden er mindst. Det kan virke som om månen er fraværende – det er sortmåne.

Når månen er ’sort’ og ikke synlig fra jorden, er den magiske kraft stærk. Langsomheden er fremherskende og den utæmmede kraft er stor. Den utæmmede kraft, puffer til os, opfordrer os til at turde se og forholde os til virkeligheden.

Sortmånen minder os om tilbagetrækning og refleksion. Den kalder på langsomhed, på at sætte hastigheden ned og holde pauser. Kraften bliver stærk, samler sig i mørket, inviterer os dybere i os selv, for med nymånens voksende energi igen at manifestere sig i verden.

Tør vi være med alle månens faser – både når dens lys skinner over verden og når den er mørk, tillader vi vores indre livstræ at vokse.
Skal vi have vores indre livstræ til at vokse, må vi også turde være med rodnettet. Vi må turde gå ind i mørket, under jorden og lære vores rødder at kende. I rodnettet ligger vores kraft.
Vi kan få en erkendelsen af, at rodnettet må være stærkt, for at stammen og kronen kan udvikles.

Sortmånen er kællingens tid.
Sortmånen er kællingens tid – den kvindelig magi og kraft er stærk. Kællingen er den del af den kvindelige kraft, der ikke ligger under for omverdens krav og fordomme. Hun er helt sin egen. Hun følger sine egne, indre utæmmede veje. Hun er forbundet med blodet, mørket, heksen og gudinden.

Kællingens energi inviterer til langsomhed, til refleksion. At turde se og erkende virkeligheden. Hun er den viise kvinde i dig, som har set livet og ved hvad det består af. Hun har en villighed til at knuse/baldre illusioner og glansbilleder for at få ægtheden og autenciteten til at trives. Hun har evne til at sætte fingeren det ømme sted, og pege derhen hvor vi er uvillige til at SE. Se os selv, egne mønstre eller omverdenen.

Hun puster skånselsløst til os, der hvor vi er uvillige. Ånder os i nakken – puffer og skubber og opfordrer til refleksion og langsomhed.
Hun opfordrer os til at skue indad. Lytte til sjælens længsel og forbinde dig med det felt, hvor det nye skal vokse frem. Det gøres ikke i høj hastighed, mens du multitasker og er online.

Kællingens utæmmede kraft hvisker også om at elske vildt og uforbeholdent, leve helhjertet og autentisk og usentimentalt give slip, når noget har nået en afslutning. Nogen oplever hende derfor som kold eller ligefrem brutal – men egentlig baner hun vej for livskraften.

I disse dage falder sortmånen sammen med Kvindernes Internationale Kampdag. En dag der blev indstiftet for at kæmpe for kvinders valgret og frihed.

I min optik betyder det, at der er dobbelt op på kællinge energien – både fra sortmånen og den af mennesker indstiftede kampdag. Der er derfor rig mulighed for, at lade den spejle sig i dit indre og lade din indre kælling komme til orde.
Når kraften er så stærk som den er lige nu, betyder det også, at alt din evne til se det der er skjult og som du ellers ingen lyst har til at se, fordi det kalder på forandring, kommer til overfladen.
Øvelse:
Tag en stund i stilhed. Læg en oase af ubunden tid ind i din hverdag, hvor du kan komme til stede med alt hvad du er.
Hengiv dig til sortmånens- og kvindedagens  energi og tillad kraften at minde dig om, at du er alt andet end et offer.
Energien vil minde dig om, at du har kræfterne og indsigten til at skabe nøjagtig det liv, det samliv og den verden du ønsker. Men det kræver, at du tør se og sanse dit indre liv og er villig til at give slip på de overbevisninger, som ikke længere giver dig liv.

Brug Kællingens skarpe blik og sansning til at læne dig dybt ind i dit liv. Tillad dig selv at se mønstre og energistrukturer i dit liv.  Tillad dig selv at erkende, hvordan de valg du træffer, former dit liv.
Når du tør se og vedkende dig dine valg, kan du erkende om de valg du træffer skaber det liv du længes efter, eller fører dig på vildspor og væk fra sjælen.

 

Læs også

NYHEDSBREV