Januar fuldmåne

23.1.24

Dagene er korte, endnu mærker vi ikke det tiltagende dagslys. Vi er i vinterens mave – allerdybest i vinteren. Kraften er trukket under jorden. Vintermørket er kællingens og magikerens tid – det er tiden for at fordybe dig i din Kraft, uanset om du er kvinde eller mand.

Samtidig er månen tiltagende –snart er det fuldmåne. Fuldmånenætter indeholder deres helt egen magi – et åbent, kraftfuldt rum, hvor det utæmmede træder tydeligere frem. Kraften rejser sig fra rodnettet og himmel og jord rører hinanden, mens fuldmånens lys kærtegner jorden – uanset om fuldmånen er synlig eller ej.

Kombinationen af dyb vinter og fuldmåne gør en forvandling mulig, som rækker ind i de dybeste og ofte smertelige lag, hvor vi ellers er tilbageholdende med at komme, fordi det kræver så meget af os.

​Når vi er i vinterens mave, rører kraften ved vores dybeste sår, vores grundsår – som kaldes til overfladen for at vi kan gøre det der skal til, for at hele dem under fuldmånens lys.

Grundsåret er det sted i os, hvor vi føler os uelskede og adskilt fra fællesskabet og skabelsen. Det kan have forskellige nuancer, klange og dybder. Det er ikke nødvendigvis den hårdeste og mest traumatiske opvækst, der giver de dybeste sår. Små torne og skarpe hjørner kan også forårsage dybe sår, som bliver betændte og har svært ved at læges.

Til dig

Grundsåret indeholder din kraft og din magi. Det er dobbeltrettet, så når du læger dine sår, frigives din kraft – du vedkender dig din kraft.

Er du kun identificeret med grundsåret og tror at det er alt hvad du er, vil det forvrænge din oplevelse af verden og give oplevelsen af at være fanget af dine egne følelser, måske næsten være fanget i en form for helvedes- eller vanvidsfelt. Måske er det derfor man gennem tiden har talt om at være ‘månesyg’  – vanvittig- påvirket af månen – på engelsk lunatic.

I fuldmånens lys rejser Kraften sig fra de allerdybeste steder i os. Hvis der er meget uafklaret materiale, utilsete sår eller ting du burde have haft handlet på, vil de sættes i bevægelse samtidig. Det kan føles som et sammenbrud eller et gennembrud – alt afhængig af synsvinklen og villigheden til at tage dig af det som er. Ikke alene i form af de indsigter, der opstår under fuldmånens lys, men også om du er villig til at omsætte dem til handling.

Fuldmånen giver dig mulighed for at lade lyset skinne ind og berøre grundsåret og se det klart. Tillad fuldmånens lys at røre ved de steder i dig, som er stivnede af såret. De steder i dig, som begrænser strømmen af liv, fordi du bevidst eller ubevidst trækker dig tilbage fra livet og dit eget smukke væsen, med mød det med mildhed.

Fuldmånen hjælper dig til at se på verden og dig selv med andre øjne. Mønstre bliver tydeligere og træder frem på en anden måde. Følelserne rumsterer og synes forstærkede. Udsvingene i følelserne er større – lykkefølelsen stærkere, og sorg synes dybere. Månelyset får alt til at se anderledes ud. Velkendte landskaber og bygninger ændrer udseende og karakter. Det samme sker i dit indre. Magien vibrerer i månelyset og synliggør nye muligheder for at hele dit sår og få større adgang til din Kraft. At få en større adgang til din Kraft, giver mulighed for at træffe langsigtede valg, hvor du tager dig selv alvorligt og møder dig selv med mildhed.

Grundsåret er din ledetråd, dit indgangssår for din Kraft – nok rører fuldmånen ved det og udløser måske smerte, men samtidig får fuldmånen din Kraft til at rejse sig.

​Brug den med omtanke.

Læs også

Marts fuldmåne

Marts fuldmåne

25.3.24 Det er forårets første fuldmåne. Fuldmånen indvarsler den kommende vækstsæson.  Måske føles det næsten

Læs mere »

Om bøn

Bøn Ordet bøn kommer af norrønt bœn, oldengelsk ben af en rod med betydningen ‘tale’[1]. Jeg ser bøn

Læs mere »

NYHEDSBREV