Forårsjævndøgn 2023

19.3.23

Det næste døgn drejer årshjulet endnu engang – det er forårsjævndøgn. Lys og mørke balancerer for en stund, inden dagene de næste måneder er længere end nætterne.

Slørene mellem verdener er tynde, når årshjulet drejer, og store muligheder for forvandling og indsigt er åbne og aktive. Himmel og Jord mødes for en stund – også inden i os.

Forårsjævndøgnet kalder på din utæmmede kraft. Det felt i dig, som kan kaldes ’floden under floden’, ’rummet bagved rummet’. Den del af dig, som alt liv udspringer og næres fra. Den er forbundet med Skabelsen og din Sjæls længsel.

Som en flod løber den dybt, dybt i dig.  I vinterens mørke løber den endnu dybere – næsten underjordisk og næppe hørligt, mens den samler kraft. Foråret og jævndøgnets energi kalder den igen mod overfladen – mod dagslyset, hvor den kan hjælpe dig til at befrugte den indre muld og skabe liv.

’Floden under floden’ er den utæmmede kraft i dig, den del du lærer at kende ved at sanse og lytte. Andre kan pege i den retning du skal lytte, de kan fortælle dig om deres oplevelser af deres indre flod, men kun du kender din indre, utæmmede kraft.

Når du lytter til den del af dig, tillader du den at strømme fra det dybeste af dig og blive manifesteret i dit liv. Ikke som noget du skal regne ud eller gøre, men som noget du tillader sker.

Måske har du lagt ’floden under floden’ i sirlige kanaler og sindrige rørkonstruktioner, for at tæmme den og passe ind i omgivelser, men i sin essens er floden stadig utæmmet. ​

Forårsjævndøgnet betyder, at alt genopstår i forårets buldrende vækstenergi. Den skubber til rammer og begrænsninger og de steder du har tæmmet kraften. Samtidig er månen aftagende, det er tid til at gå dybere og turde SE på dig selv og dit liv.

At se

Når du har villigheden til at se, ser du med hele dit væsen. Ikke alene med dine fysiske øjne, men også med dine følelser, din mave, dine usynlige knurhår og din hud. Hele dit væsens opmærksomhed er rettet mod det, du ser.

At se på den måde forbinder dig med dyremennesket i dig. Den del af dig, som har adgang til det utæmmede og instinktive. Det handler ikke om teknik, men om nærvær, tilstedeværelse og tillid til egne sansninger og erfaringer.

At se tillader dig at have adgang til hele dig og udleve hele dig. Uden forstillelse, uden masker og uden at underspille din Kraft.

Den aftagende måne og energien fra forårsjævndøgnet vil kalde på denne evne i dig.

Hamskifte

Hamskiftet, der er indbygget i forårets energi, efterlader dig i perioder med en følelse af sårbarhed – vinterens beskyttende ham er faldet, og forårssolens skarpe stråler skærer i øjnene. Du må på ny lære at navigere i den energi og livssituation, som blotlægges af den stærke forårssol. Det kan føles nøgent, fordi det måske også bliver tydeligt hvor du underspiller, begrænser din egen udfoldelse og lyver for dig selv. De steder, hvor du har en fortælling om at det er ‘godt nok’ og at de kompromiser du indgår, er det hele værd. Energien ved forårsjævndøgn afslører ubarmhjertigt dine valg – glasklart står det for dig, om du dagligt træffer valg, der både giver næring til dit indre (sjæle) liv og dit fysiske liv.

Du må hule hænderne om de sårbare steder i dig, som forårssolen blotlægger. Ikke udskamme dig selv for det der bliver synligt, men bakke dig selv op i kærlighed, villig til at møde dig selv med ubetinget venskab.

Forårets kodeord er genfødsel – en ny livsfase, en ny cyklus bryder nu igennem lagene og du kan manifestere dig på ny i livet, uanset set om du føler du har tid og om det er belejligt. Forårsjævndøgnet er tiden for at drømme stort – tiden for at brede armene ud i forårsvinden, lade vinden og forårssolen kysse den utæmmede Kraft i dig og hengive dig til at fabulere og drømme.

Hvad skal den kommende vækstsæson indeholde for dig? Hvad længes du efter? Hvad er det tid til at slippe? Og hvilke skridt er du villig til at tage, for at komme din længsel i møde?

Energien i forårsjævndøgnet er heftig, storladen, fabulerende. Det er ikke tid til at fedte med drømmene.

Bred armene ud og flyv i visionerne.

 

Venlig, men aldrig tam

 

Læs også

NYHEDSBREV