August fuldmåne

31.8.23

Atter er det fuldmåne. Samtidig er det er sensommer og væden hænger tungt både i luften og på planterne. Vi står ved porten til efterårsmånederne og væksten trækker sig nu langsomt under jorden – både i naturen og i det indre.

Fuldmånen markerer afslutningen på den lyseste og varmeste del af sommeren. De næste måneder vil efteråret og sensommeren danse, indtil kulden  overtager og sommeren går i hi.

Det har været en heftig sommer for mange. Ekstrem varme og tørke har bagt mange ting til overfladen og gjort dem synlige. De varme og lyse nætter har besværliggjort nattesøvnen for mange, følelsen af ikke at have ordentlig ro – hverken dag eller nat. Måske næsten følelsen af at sidde i en skruestik. Samtidig har de voldsomme mængder nedbør frisat slør og skyllet ting frem fra dybet i os – alt det vi ellers har fornægtet – både i verden og i os selv.

Det er tid til at høste de sidste af sommerens indsigter under fuldmånens klare lys. Vende og dreje dem og turde stille dig selv de svære spørgsmål, du normalt undgår. Det er tid til at sortere og vælge hvad der skal med ind i efteråret og hvad der skal lades tilbage, fordi det er udtjent – uanset om det er tankemønstre, handlemåder eller måden du forholder dig til dig selv eller verden på.

Månen lyser, og kontraster bliver tydeligere. Månen hjælper os til at se på verden og os selv med andre øjne. Mønstre bliver tydeligere og træder frem på en anden måde.

I folkeeventyrene sker store forvandlinger, når det er fuldmåne. Mennesker bliver til dyr, varulve eller magiske skabninger. Fuldmånen kalder på slangens energi i dig. Evne til hamskifte, forvandling og forandring, der springer dybt indefra og bliver handlet ud i verden, når timingen er til det. Forvandlinger der springer indefra kan give rastløshed. En følelse af næsten ikke at kunne være i sig selv.

Måske i form af søvnløshed, måske mere som en indre uro – et kald til at høste og begribe sommeren. Et kald og en længsel efter at kunne forstå alt det der er sket – både inden i dig og udenfor i verden. Måske er der strømme af sorg over at sommeren næsten er slut og efteråret på vej. En følelse af ikke ‘at være klar’. Gå lidt med følelsen, byd den velkommen og prøv at sanse hvad den handler om i dig.

At se

Under fuldmånens lys kan det i et splitsekund pludseligt stå glasklart for dig, om du dagligt træffer valg, der giver næring til din sjæl og understøtter udlevelsen af din kraft, eller du ikke tager dine erfaringer, din sjæls hvisken og valg alvorligt. Måske lytter du og flygter igen væk i overspringshandlinger i stedet for at tage dig af dét der bliver synligt.

Tør du SE dig selv og dine egne mønstre i augustmånens lys, har du muligheden for at høste de indsigter der er opstået i dig i sommeren – og at omsætte dem i handling.

Indsigt og handling er uløseligt forbundne og forstærker hinanden. Handler du på baggrund af dine indsigter, skaber de handlinger en gunstig grobund for nye indsigter, der igen skaber grobund for nye handlinger. Som et vældigt uendelighedstegn forbinder dine indsigter og dine handlinger dig med din kraft og din unikke plads i Skabelsen.

I det felt er intet givet – det drejer sig alene om selvansvarlighed, om valg der skal træffes, og skridt der skal tages.

Læs også

Fuldmåne og høst

Snart er det  igen fuldmåne. Sommerens sidste fuldmåne, inden efterårsmånederne starter. Fuldmånen markerer afslutningen på

Læs mere »
Foto: Lars Mikkelsen

Sortmåne

Månens forskellige faser, indeholder forskellig energi. Nogen mennesker er mere følsomme over for de forskellige

Læs mere »

NYHEDSBREV