Valentines Dag

I dag er det Valentines dag.

Butikkerne flyder over af kort med hjerter, champagne, chokolade, rødt undertøj og hjerteformede balloner. 
 
Jeg hører mennesker sukke over, at de ikke har en kæreste og de derfor især denne dag føler sig mere ensomme og ‘udenfor’, fordi de ikke får netop den (romantiske) opmærksomhed, der iscenesættes på Valentines dag. 
 
 Men Valentines dag er OGSÅ en invitation til at lukke retningen SYD ind i dit liv, uanset om du er single eller ej. Det er invitationen til at være din egen elskede og tage dig selv seriøst. Lytte til dine drømme, dine lyster og længsler. Det er dagen for at heppe på dig selv – som du ville heppe på din elskede.
 
I ‘Kroppens Bog’, skriver jeg om de 4 verdenshjørner og de energier de indeholder. 
 
Ordene her er derfra og kan bruges som inspiration til at fordybe sig i dagens kærlighedsenergi. 
 
“Syd minder dig om at finde trygheden i dig selv, og om at være din egen bedste ven. Syd minder dig om at have en kærlighedsrelation til dig selv, hvor du hver dag gør noget kærligt for dig selv og din krop. Som du ville gøre det for andre, du elsker for eksempel en kæreste eller dine børn. Syd minder dig om den grokraft, du har i kroppen og om din evne til at få Liv til at blomstre og næres i og omkring dig.
 

Syd fortæller dig om at fejre Livet for det, Livet er. Ikke i længsel efter at dele det med andre og føle dig ’set og hørt’, men i dyb respekt for dig selv. At tage dig selv alvorligt, elske dig selv og tale med dig selv, kroppen og din indre verden. Syd fortæller dig om at være selvtilfreds, selvtilstrækkelig og selvforsynende. 

Når du fylder dig selv ud og op med kærlighed og energi, vil du dels minde andre om, at de har samme mulighed, men du vil også lade kærligheden flyde igennem dig og ud i verden. Når du er til stede i bunden af din krop og i kontakt med dit Kraftcenter, vil dit hjerte åbne sig og energien vil flyde, fordi alt Liv er forbundet.

Syd hvisker om at tage sin Kraft til sig, skabe vækst i sin have – uanset om den indre have er en subtropisk, paradisisk overflodshave eller en stenet bjergskråning fyldt med timian og rosmarin. Den indre have er lige så forskellig, som mennesker er det – men dyrker du ikke din indre have og Kraft, svarer det til at sætte sig på en bænk foran sin have og vente på, at en eller anden venlig Sjæl kommer forbi og begynder at ordne og dyrke din have, på den måde, du gerne vil have. Da er der stor sandsynlighed for, at din have enten bliver billedet på andres ønsker, fyldt med ukrudt eller simpelthen ligger gold hen. Under Syds stærke indflydelse vedkender du dig Moderen i dig og skaber Liv og vækst i og omkring dig – i kærlighed til dig selv og Livet.

Syd lærer dig at elske din krop og rumme alt, hvad du er og indeholder. Syd lærer dig om at folde dit potentiale ud, som eksotiske blomster i en fantastisk have. Syd elsker mangfoldigheden, blomstringen, væksten, udfoldelsen.

Syd hvisker om passion, dans, lidenskab, at give næring og grokraft til drømmen, så de manifesteres i Livet og ikke bliver luftkasteller og glansbilleder”.

Sukker du efter elskov, kan du vælge at give dig selv kærlighed med dine hænder.

At give dig selv kærlighed med hænderne

Med dine egne hænder kan du invitere Livskraften derhen i kroppen, hvor du oplever, at den er stagneret.

Opmærksomhedsøvelser skal ikke laves slavisk fra den ene ende af kroppen til den anden. Vælg et område af kroppen og fordyb dig i det over tid. Det tager tid at opdyrke et venskab med kroppen – det kan ikke gøres hurtigt, som et greb, en teknik eller mission.

Lægger du hænderne forskellige steder på brystkassen eller maven, vil åndedrættet rette sig mod det sted. Du behøver ikke kende specielle greb, manøvrer eller tekniker – prøv bare at lytte ind i kroppen med dine hænder og lad din krop lytte inde fra og ud mod hænderne.

Stryg over kroppen som var det din elskedes krop. Ikke hurtige, mekaniske bevægelser, som noget der skal overstås, men som en måde at give og modtage kærlighed på. Fra dig. Til dig.

Måske får du en impuls til i en periode at have en særlig opmærksomhed på en del af din krop, fordi den opleves forsømt eller traumatiseret. Gå på opdagelse i følelsen. Mærk hvad der sker, når du stryger over kroppen eller dvæler ved bestemte steder med dine hænder og din opmærksomhed. Hul hånden en anelse og lyt ind i kroppen. Lad dine hænder være langsomme, blide, venskabelige.

Respekter din krops ’NEJ’, hvis der er steder, du viger tilbage for – selv med dine egne hænders berøring.

Måske får du en lyst til at pulsere med dine hænder. Skubbe blidt og rytmisk for ligesom at vække og kalde på energien et bestemt sted i kroppen. Ikke for at få kroppen til at se anderledes ud eller være anderledes, i håb om forandring, men for at mærke Livet i kroppen under dine hænder. Øv dig i at have en dobbelt opmærksomhed: Mærk både dine hænder og kroppen under dine hænder.

Nogle dele vil måske straks føles levende, andre dele skal du omkring flere gange. Giv slip på at have en agenda, et mål, et formål, andet end at undersøge, hvordan Livsenergi flyder i din krop.

Det vil måske sætte gang i forskellige følelser: glæde, sorg, frygt, frihed, Kraft. Mød følelserne, som de passerer igennem dig. Hils på dem, som du hilser på en gammel ven, du ikke har set længe. Nogle følelser vil du måske dvæle ved, fordi du støder på dem igen og igen, når du vender opmærksomheden mod din krop, andre vil være sjældnere gæster.

Med ønsket om en kærlighedsfyldt God Valentines Dag.

(Både ordene om SYD og ‘at give dig selv kærlighed med hænderne’, er uddrag af ‘Kroppens Bog. En fortælling om ubetinget venskab’)

 
 
 
 
 
 

Læs også

Om bøn

Bøn Ordet bøn kommer af norrønt bœn, oldengelsk ben af en rod med betydningen ‘tale’[1]. Jeg ser bøn

Læs mere »

NYHEDSBREV