SommerSolhverv

19.6.24

Vi er på vej ind i døgnet omkring  SommerSolhverv, et af årshjulets 8 fixpunkter. Når Årshjulet drejer og et af de 8 fixpunkter passeres, åbnes særlige muligheder. Slørene mellem verdner er gennemskinnelige og frodige muligheder er tilstede – midt i hverdagen.

Sommersolhvervet markerer årets længste dag og energien er på sit højeste. Den er hurtig og udadrettet. Afhængig af hvor i Danmark du bor, er dagen nu et sted mellem 17 og 18 timer lang.

Det er den skønneste tid lige nu, men for mange også en meget udfordrende tid. Energien er storladen, heftig og insisterende.

Væksten buldrer i naturen, næsten troldsk i sit udtryk: utæmmet, saftspændt og insisterende. Samtidig er månen tiltagende og kalder også energien udad og op i tempo. Det samme sker inden i os.

Sommerens energi kalder på synlighed – den kalder på, at du folder dig ud. Den kalder på, at du retter dig op, fylder dig selv ud, giver slip på at underspille og træder frem som det vibrerende væsen, du er, og vedkender dig forbindelsen til Skabelsen.

Sommerens energi og de lyse timer kalder på vækst. De kalder på hamskifte og giver en unik mulighed for udvidelse. En unik mulighed for at tillade din utæmmede energi at folde sig ud, blomstre og blive synlig. Men når energien skubber til synlighed, skubber den også til frygten i os.

Fordi energien er så udadrettet og tempoet så højt, er bagsiden af sommerens energi nærmest vanvid. Det er forelskelsens rus, manien hvor vi lader os forføre af noget UDEN FOR OS, f.eks en ide, en ny elsker eller frygt. Derfor kræver det øer af langsomhed at holde ligevægten. Øer af langsomhed og indadrettet opmærksomhed, for at rodfæste al den udvidelse, vækst og  blomstring, sommersolhvervet insisterer på.

Og vælger du ikke at give Kraften et bevidst fokus, vil den rette sig indad og give næring til frygten i dig. For frygten er også i bevægelse i denne tid – både som indre processer forbundet med vækst og synlighed, men også næret af den uro og utryghed, der er i den ydre verden med krigstrusler, klimakriser og store valg.

Frygt gør ufri. Og frygt smitter. Træffer du ikke valg omkring hvad du vil have fokus på skal vokse i dit liv, vil frygten sprede sig til flere dele af dit liv.

Brug SommerSolhvervets energi til at spørge dig selv om, hvad du har lyst til at gøre for dig selv? Hvad drømmer du om at at have din egen anerkendelse af eller opbakning til ? Hvad bruger du din tid til? Og hvordan forvalter du egentlig din Kraft? Retter du den mod noget eller spænder frygten ben?

Måske oplever du at du flygter ud i aktivitet – handler på al muligt og umuligt i stedet for det du egentlig skulle have taget dig af? Det kan også være alt virker uoverskueligt og du kollapser. Tager et hvil med telefonen og håber på at få overskud til at tage dig af det liv der kalder på dig? For så bare at opdage at tiden smulrer og det heller ikke blev i dag…

Livstræ eller livstræt

Valget er dit.

Venlig, men aldrig tam

(Vil du dybere i de kræfter der ligger i Årshjulet og den indre kællings visom, er Årskurset: Med “Årshjulet i Kællingens Rige“, måske noget for dig. Ny gruppe starter i december ved VinterSolhverv. Er der frygten du skal have set nærmere på, holder jeg denne 1-dags workshop: “At leve med frygtløshed”)

 

Læs også

NYHEDSBREV