Januarmørke og blodmåne

Dagene er korte, endnu mærker vi ikke det tiltagende dagslys. Vi er i vinterens mave – allerdybest i vinteren. Kraften er trukket under jorden. Vintermørket er kællingens og magikerens tid – det er tiden for at fordybe dig i din kraft, uanset om du er kvinde eller mand.

Samtidig er månen tiltagende – i morgen er det fuldmåne. Fuldmånenætter indeholder deres helt egen magi – et åbent, kraftfuldt rum, hvor det utæmmede træder tydeligere frem. Kraften rejser sig fra rodnettet og himmel og jord rører hinanden, mens fuldmånens lys kærtegner jorden.

Men det er også supermåne – månen er tæt på jorden og samtidig måneformørkelse, som gør at månen ser rød ud: blodmåne. Fuldmånens energi er intens.

Foto: Lars Mikkelsen
Kombinationen af dyb vinter og denne specielle fuldmåne gør en forvandling mulig, som rækker ind i de dybeste og ofte smertelige lag, hvor vi ellers er tilbageholdende med at komme, fordi det kræver meget af os.

I fuldmånens lys rejser kraften sig fra de allerdybeste steder i os. Hvis der er meget uafklaret materiale, utilsete sår eller ting du burde have haft handlet på, vil de sættes i bevægelse samtidig. Det kan føles som et sammenbrud eller et gennembrud – alt afhængig af synsvinklen og villigheden til at tage dig af det som er. Ikke alene i form af den indsigt der opstår under fuldmånens lys, men også om du er villig til at omsætte i handling.

Når vi er i vinterens mave, rører kraften ved vores dybeste sår, vores grundsår – som kaldes til overfladen for at hele af fuldmånen.
Grundsåret er det sted i os, hvor vi føler os uelskede og adskilt fra fællesskabet og skabelsen. Det kan have forskellige nuancer, klange og dybder. Det er ikke nødvendigvis den hårdeste og mest traumatiske opvækst, der giver de dybeste sår. Små torne og skarpe hjørner kan også forårsage dybe sår, som bliver betændte og har svært ved at læges.

Grundsåret indeholder din kraft og din magi. Det er dobbeltrettet, så når du læger dine sår, frigives din kraft – du vedkender dig din kraft.

Fuldmånen giver dig mulighed for at lade lyset skinne ind og berøre grundsåret og se det klart. Tillad fuldmånens lys at røre ved de steder i dig, som er stivnede af såret. De steder i dig, som begrænser strømmen af liv, fordi du bevidst eller ubevidst trækker dig tilbage fra livet og dit eget smukke væsen.

Fuldmånen hjælper os til at se på verden og os selv med andre øjne. Mønstre bliver tydeligere og træder frem på en anden måde. Følelserne rumsterer og synes forstærkede. Udsvingene i følelserne er større – lykkefølelsen stærkere, og sorg synes dybere. Månelyset får alt til at se anderledes ud. Velkendte landskaber og bygninger ændrer udseende og karakter. Det samme sker i dit indre. Magien vibrerer i månelyset og synliggør nye muligheder for at hele dit sår og få større adgang til din kraft.

Grundsåret er din ledetråd, dit indgangssår for din kraft – nok rører fuldmånen ved det og udløser måske smerte, men samtidig får fuldmånen din kraft til at rejse sig.

​Brug den med omtanke.

Læs også

NYHEDSBREV