Fuldmåne og høst

Snart er det  igen fuldmåne. Sommerens sidste fuldmåne, inden efterårsmånederne starter.

Fuldmånen markerer afslutningen på den lyseste og varmeste del af sommeren. De næste måneder vil efteråret og sommeren danse, indtil kulden endelig overtager og sommeren går i hi.

Det har været en heftig sommer for mange. De voldsomme vejrskift har gjort mangt og meget synligt. Regnen har skabt bevægelse i ellers fastlåste strukturer og solen har bagt dem til overfladen. De varme og lyse nætter har besværliggjort nattesøvnen for mange, følelsen af ikke at have ordentlig ro – hverken dag eller nat. Måske næsten følelsen af at sidde i en skruestik.

Når jeg kigger på energien både kollektivt og omkring de fleste mennesker, får jeg oplevelsen af at der bliver strammet til. Næsten som en fjeder der spændes, gevind der drejes for at akkkumulere energi, som vi kan bevæge os fremad på, ind i det niveau skifte eller måske nærmere dimensionsskifte, der er mulighed for i efteråret. Dimenssionsskiftet er forbundet med i højere grad at udleve sjælens længsel – ikke nødvendigvis nogen nem vej, fordi den ofte må gåes i alenehed.

Stritter vi imod og finder alle mulige og umulige krumspring for ikke at udleve sjælens længsel, vil den akkumulerede kraft i ‘fjederen’ istedet ramme os selv. Formodentlig føles det som at få ‘en over nakken’. Det vil være let at føle sig straffet og gå i en form for offerposition – måske endda ifht Skabelsen eller det guddommelige, men jeg oplever det bare som akkumuleret energi, sat i position som et springbræt for at bringe os individuelt og kollektivt nærmere udlevelsen af sjælens længsel.

Høst

Samtidig peger årshjulet på høst. Det er tid til at høste de sidste af sommerens indsigter under fuldmånens klare lys. Nye muligheder titter frem – ofte som følge af, at noget længe har simret og nu er modnet og klar til høst.

Sensommerens bløde lys giver dig mulighed for at sortere i de vækster, der er i din indre have, og nøgternt kigge på, hvilke du skal tage frø af og bringe med dig videre i den næste vækstsæson, og hvilke der er udtjente og lades tilbage.

En stille, indadvendt sortering, som ikke nødvendigvis foregår med store armbevægelser og en højlydt annoncering til Verden, men nærmere foregår i Stilheden.

Du kan stille et spørgsmål eller gå med en overvejelse – måske næret af tvivlen. I stedet for at feje den væk og negligere den, kan du gå med den. Du kan lade feltet med energi og åbne dig for, at der findes vejledning overalt. Måske dukker der sætninger op, båret af visdommen i en tilsyneladende tilfældig samtale, en bog eller film. Færdes du i naturen, kan måden et blad bevæges af vinden eller mødet med et dyr på din vej give dig indsigt.

At stille dig til rådighed betyder ikke, at du skal sidde med blikket stift fikseret på spørgsmålet, men bare at du kan tage det med dig i dine dagligdags gøremål, mens du tillader en indsigt at modnes, så den kan høstes.

Alt, du skal gøre, er at stille dig til rådighed og turde være i mellemrummet – i det felt, hvor der ikke umiddelbart er et tydeligt svar. Er du i mellemrummet uden en agenda, uden at have et ønske om noget specielt, men bare stiller dig lyttende til rådighed, opstår indsigter fra felter, der er større end det, du kan regne ud og begribe med det mentale felt. Du stiller dig til rådighed for, at Skabelsens vejledning kan bevæge dig.

Vil du høre mere om energien lige nu og de muligheder den indebærer for dig, er det emnet for ‘Åben Aften’ torsdag den 15. august. Du kan se mere her.

(Foto:Lars Mikkelsen)

Læs også

NYHEDSBREV