Allehelgen og fuldmåne

Snart er det Allehelgen.

Dagene omkring den 30 oktober – 1. november er magiske og vigtige dage. Det er tiden for en urgammel højtid, i mange kulturer og religioner på den nordlige halvkugle, har dette tidpunkt været markeret og helligholdt. Uanset om det har heddet Allehelgensaften, Halloween eller Samhain.

Tidspunktet er en af de 8 eger på livshjulet. Livshjulet viser det cirkulære i livet og  årets 8 fixpunkter: vinter solhverv, kyndelmisse, forårsjævndøgn, valborgaften, sommer solhverv, høstfest, efterårsjævndøgn og allehelgen.

Når du lever livet med livshjulet indbygget i dig, fornyer du gang på gang din forbindelse til jorden og skabelsen. Du vil ikke alene i dit inderste vide, men også i dit yderste praktisere og tale om, at livet er cyklisk: liv, død og genfødsel opstår igen og igen.

Det er efterår og vi er på vej ind i vinteren. I naturen falder bladene af træerne, formulder og giver nyt liv – ny grokraft.

Vintersæden såes, nyt liv gøres klart, ligger i jorden og venter på lysets og vækstsæsonens genkomst. Det samme sker i den indre verden.

Sløret mellem verdener er tyndt. Kraften trækker sig tilbage, går under jorden for at bruse frem igen med forårets komme. Døden er nærværende, vi kan mindes de døde, meditere på vores egen død eller bruge Døden som vejleder. Vi bærer altid både livet og døden i os, men i disse dage er det særligt tydeligt, fordi sløret mellem verdenerne er næsten ikke eksisterende.

​Det er tiden, hvor du kan invitere Døden indenfor, bruge den som vejleder og hjælper til at give livet et eftersyn. Døden er visdommen, symbolet er kraniet og knoglerne, der usentimentalt minder dig om livs kraften og livets forgængelighed. Når Døden er nærværende, kan vi bruge den som vejleder. Livet bliver da intenst og kompromisløst – der er der ingen plads til lunkenhed og du kan vælge at leve fuldt.

Vi klæder os måske ud som hekse, dødninge og zombier, men bag det lag, ligger en dybere visdom. At sløret mellem verdener er tyndt, har også en særlig betydning i dit indre univers, da det der står mellem dig og din kraft er også særligt gennemskinneligt på denne tid af året.

Det er tidspunktet, hvor muligheden for at tage den dybe del af din kraft til dig, er stor. Den del af kraften i dig, som er forbundet med blodet, mørket, Gudinden og Kællingen.

Det er ikke uden grund, at Allehelgens aften før i tiden var heksenes indvielses fest.

(Vil du fordybe dig i energien omkring Allehelgen, holder jeg igen Åben Aften den 29.10.20)

 

Læs også

Foto: Lars Mikkelsen

Sortmåne

Månens forskellige faser, indeholder forskellig energi. Nogen mennesker er mere følsomme over for de forskellige

Læs mere »

NYHEDSBREV