Forårsjævndøgn

Forårsjævndøgn 2020

19.3.20

Dette døgn drejer årshjulet endnu engang – det er forårsjævndøgn. Lys og mørke balancerer for en stund, inden dagene de næste måneder er længere end nætterne.

Slørene mellem verdener er tynde, når årshjulet drejer, og store muligheder for forvandling og indsigt er åbne og aktive. Himmel og Jord mødes for en stund – også inden i os.

Samtidig er Danmark lukket ned. Pga af Covid19 epidemien er vi sat på pause..Det betyder, at vi både individuelt og som samfund bliver mødt af den virkelighed vi har skabt. I hverdagen, når alt går stærkt og vi bare holder driften i gang, lægger vi ikke så meget mærke til hverken de små detaljer eller det store billede.

Men i disse dage kommer det til at stå ulideligt skarpt. Vi bliver lige nu hindret i at flygte ud i adspredelse, rejser, koncerter og underholdning.  Nedlukningen af DK og meget af verden vil sætte lys på skyggerne, lidelsen, de uopfyldte drømme , sorger og glæder. Måske bliver du næsten desperat, når du konfronteres med virkeligheden og ’vækkes’ og SER dit liv. Måske glædes du over den virkelighed du ser, og mærker dybt i dig at du er hvor du skal være på alle måder og har skabt et liv i samklang med din sjæls længsel.

Uanset hvordan det vender indeni dig, er du samtidig påvirket af forårsjævndøgnet. Kraften buldrer i dig og i naturen.

Forårsjævndøgnet kalder på din utæmmede kraft. Det felt i dig, som kan kaldes ’floden under floden’, ’rummet bagved rummet’. Den del af dig, som alt liv udspringer og næres fra. Den er forbundet med Skabelsen og din Sjæls længsel.

Som en flod løber den dybt, dybt i dig.  I vinterens mørke løber den endnu dybere – næsten underjordisk og næppe hørligt, mens den samler kraft. Foråret og jævndøgnets energi kalder den igen mod overfladen – mod dagslyset, hvor den kan hjælpe dig til at befrugte den indre muld og skabe liv.

’Floden under floden’ er den utæmmede kraft i dig, den del du lærer at kende ved at sanse og lytte. Andre kan pege i den retning du skal lytte, de kan fortælle dig om deres oplevelser af deres indre flod, men kun du kender din indre, utæmmede kraft.

Når du lytter til den del af dig, tillader du den at strømme fra det dybeste af dig og blive manifesteret i dit liv. Ikke som noget du skal regne ud eller gøre, men som noget du tillader sker.

Måske har du lagt ’floden under floden’ i sirlige kanaler og sindrige rørkonstruktioner, for at tæmme den og passe ind i omgivelser, men i sin essens er floden stadig utæmmet. ​

Forårsjævndøgnet betyder, at alt genopstår i forårets buldrende væksenergi. Samtidig er månen aftagende, det er tid til at gå dybere og turde se på dig selv og dit liv. Forårsjævndøgnet kalder Kraften frem i dig igen – tillad dig selv at sætte den fri.

Måske føler du det er umuligt at drømme lige nu – låst fast i en skruestik af frygt for fremtiden, børn der er hjemme fra skole og institution og mangel på alenetid. Kig da efter sprækkerne – indsigterne kan komme selv knivskarpe glimt midt i hverdagens tumult. Vækstvilkårene for indsigter er lige så gode midt i hverdagen, som de er i retræter væk fra verden med rigelig alenetid.

Forårets kodeord er genfødsel – en ny livsfase, en ny cyklus bryder nu igennem lagene og du kan manifestere dig på ny i livet, uanset set om du føler du har tid og om det er belejligt. Forårsjævndøgnet er tiden for at drømme stort – tiden for at brede armene ud i forårsvinden, lade vinden og forårssolen kysse den utæmmede Kraft i dig og hengive dig til at fabulere og drømme. Energien i forårsjævndøgnet er intens, storladen, fabulerende. Det er ikke tid til at fedte med drømmene. Bred armene ud og flyv i visionerne.

Drømmer du om noget stort og langsigtet, kan du blive nødt til at tage det i bidder – som et puslespil du lægger én brik ad gangen, eller ringe der breder sig i vandet. Det kræver tålmodighed – mod til at tåle det der sker, selv om du ikke ved hvor det nye liv fører hen. Mod til at tåle at gammelt liv ikke overlever forårets skarpe sol og kolde vind og den nuværende nedlukning af verden. Mod til at være i mellemrummet, oplevelsen af transit og uafklarethed, og mod til at turde drømme stort uden at vide HVORDAN du skal virkeliggøre drømmen.

Hvad skal den kommende vækstsæson indeholde for dig? Hvad længes du efter? Og hvilke skridt er du villig til at tage, for at komme din længsel i møde?

(Vil du høre mere om min vinkel på tiden lige nu, holder jeg den 19.3.20 kl 19 en facebook live session via min side

https://www.facebook.com/TanjaEskesen/ – det er gratis at deltage og kræver ingen forhåndstilmelding)

(Foto:Lars Mikkelsen)

Læs også

NYHEDSBREV