Rodfæste, fodfæste. At søge rodnettet i efterårsmørket

19 januar, 2. februar, 16. februar og 2. marts

4 aftner med fokus på urkraft, rodnet og vintermørke

Kvindegruppe

Om rodnettet

Verden er i bevægelse og frygten rumsterer. Det kan føles som om jorden rumler og giver sig under fødderne, så vi mister fodfæstet.

Ofte vil impulsen være at trække sig sammen, søge op i hovedet i et forsøg på at bevare kontrol og lægge en plan. Og det hører med til at være selvansvarlig – at være villig til at søge løsninger på dét, der lige nu forandrer sig i verden og dermed i mange menneskers økonomiske fundament. Men lader vi frygten styre blindt, bliver svaret alene at forsøge at bevare kontrollen og lægge planer. Dermed mister vi en del af følingen med det rodfæste, som skal holde os forankret i livets storme.

Mister vi følingen med rodfæstet, oplever  vi en indre øget skrøbelighed, verden opleves måske som et endnu mere utrygt og truende sted – forandringer bliver farlige, fordi det føles, som om vi vælter og bliver revet op med rode. Frygten får endnu mere næring.

Det utæmmede er dit rodnet. Dét felt, der netop skal holde dig forankret i livets storme. Det felt som må være sundt, stærkt og velnæret, for at du kan læne dig ind i dig selv, finde kræfterne til at tage dig af forandringerne og derfra skabe livsduelige valg.

Længere ind, dybere ned

Det er vinter, kraften har trukket  sig under jorden. Det samme sker i det indre. Samtidig med at vi lægger planer for at komme igennem vinteren, er det tid til også at pleje forbindelsen til rodnettet og dermed bevare fodfæstet.

Vintermørket er tiden til at blive stille og lytte. Lytte indad i de dybeste lag, hvorfra kilden og Livskraften springer. Ikke i et forsøg på at fremtvinge lys eller hurtighed, men en hengivelse til den kvindelige Urkraft, som løber dybt i os. Vinteren er tiden for at væve en dybere forbindelse i rodnettet til Jorden og Skabelsen. Vinteren er tid for at lade Kællingens utæmmede Kraft føre os dybt ind i vores væsens essens.

Vi må turde gå ind i mørket under jorden og lære vores rødder at kende. I rodnettet ligger vores Kraft.

At hengive os til det indre rodnet og opsøge dét, som måtte være vores indre kilde, er sjældent noget, vi opfordres eller opdrages til. Plejes det indre rodnet ikke – sørger vi ikke for at hente vand i vores indre kilde og vande rødderne med vandet – vil vores Livstræ og vores Sjæl med tiden tørre ud. Den bliver sprukken, som en stram hud, der hindrer vores bevægelighed og evne til at løfte armene og strække os mod himlen. Det hindrer os i at have udsyn, være selvansvarlige og tage os af det der skal gøres, for at ride stormen af.

Livsdueligheden opstår, når hverdagslivet rusker i dit livstræs grene og skaber en sult efter at få rodnettet til at udfolde sig, så du står stærkt forankret i mulden og kan rejse dig op i Livet. Dit indre livstræ er stærkt nok til at skyde rødderne ned i sprækkerne i hverdagen og give dig kraft til at stå oprejst, når Livets storme rusker i dig.

Det føles bare ikke sådan, når frygten hærger.

Trænger du til støtte i den proces, er gruppen her måske noget for dig.


Redskaber: Jeg vil bruge den erfaring og indsigt, jeg har som vølve og seer ind i den urkvindelige og utæmmede kraft.

Vi vil bruge indre, guidede oplevelser, bevægelse, dialog og fortællinger fra det urkvindelige felt til at bevæge os ind i det utæmmedes rige og give næring til dit rodnet. Når rodnettet og forbindelsen til din utæmmede kraft er stærk og smidig, kan du handle din længsel ud.

Bevægelsesdelen vil fokusere på små, subtile bevægelser, som frisætter dine indre spændinger og
begrænsninger. Vi lister, lirker og løsner med de steder, du står i vejen for dig selv, sådan at din utæmmede, kvindelige kraft kan strømme friere.

Vi vil blandt andet dykke ind i og blive klogere på følgende områder:

  • Den kvindelige urkraft
  • Frygt
  • Den kvindelige arv
  • De kvindelige grundmønstre: pigen, moderen, kællingen
  • Det cykliske liv, årstiderne, månen, kroppen

Men fremfor alt vil vi hver gang opdyrke forbindelsen til urkraften gennem indre oplevelser og lade den berige livet indefra.

Det praktiske:

Vi mødes 4 torsdage i en lukket gruppe på zoom kl 18-20.30. 

Der er kun 6 pladser for at kunne komme i dybden. Jeg tilstræber at skabe et trygt og helligt rum, hvor vi sammen kan læne os ind i urkraften og forbinde os dybere. Du skal derfor have kameraet tændt, så vi kan se hinanden. 

Melder du afbud en eller flere af mødegangene, kan de ikke erstattes eller byttes til andre workshop. 

Tilmeldingen er bindende og refunderes ikke, heller ikke selv om du ikke ønsker at gennemføre forløbet og dermed stopper undervejs.

Tilmelding på tanja@tanjaeskesen.dk.

Betaling via mobilepay 47294 eller overførsel til bank: 0815 815968515

DET SIGER ANDRE OM TANJAS WORKSHOPS…

‘Tak for det billedetæppe du vævede over mit liv, som fik alting til at falde på plads i mig! Tankevækkende og en fin oplevelse. Jeg er taknemmelig.

“Vis, autentisk og forbundet som få. Kilde/hjælp til store indsigter for mig. Kæmpe inspiration på grund af den åbenbare forbundethed. En sjæl med sjældne udlevede kræfter, nænsomhed og tålmodighed. En klangbund som gir genlyd helt ind hvor forandring blir muligt. Tak “

 

‘Den genkendelse og det klarsyn Tanja møder mig med, når jeg ikke kan rumme min indre tilstand, er afgørende for, at jeg kommer videre og over tid kommer mere og mere i kontakt med min egen indre kraft og samtidig bliver i stand til at genkende og rumme min sårbarhed, så jeg ikke bliver ved med at gentage mine gamle tanker – og handlemønstre. Tak for det Tanja”  – Lis

 

”Hej Tanja. Tak for i går. Det var på flere måder en stor oplevelse. Jeg har svært ved at begribe storheden i budskaberne – og samtidig giver det dyb mening på en måde, som jeg ikke kan beskrive med ord. Tak” – Anja

Læs også

NYHEDSBREV